Planeta Capoeira geeft lessen aan jong en oud...

JEUGD

JEUGD

De trainingen voor kinderen zijn echte kinderlessen waarbij de leerling op een speelse maar uitdagende wijze zijn weg binnen capoeira vindt.

Training jeugd

VOLWASSENEN

VOLWASSENEN

In de training voor jongeren en volwassenen
wordt er intensief getraind
op alle aspecten van capoeira.

Training volwassenen

Lessen

Planeta Capoeira geeft capoeira trainingen voor kinderen, jongeren en volwassenen in en om Utrecht & Wageningen. Bij Planeta Capoeira maak je kennis en train je capoeira olv een enthousiaste ervaren braziliaanse docent in een sportieve & vriendschappelijke sfeer. Iedereen kan capoeira leren! Alles wat je fysiek nodig hebt ontwikkel je tijdens de trainingen. Daarbij traint ieder individu naar eigen vermogen!
De trainingen voor kinderen zijn echte kinderlessen waarbij het jonge kind op een speelse wijze zijn weg binnen capoeira vindt en oudere kinderen in een uitdagende training wegwijs gemaakt worden binnen capoeira.
Jongeren en volwassenen trainen alle aspecten van capoeira in een pittige, veelzijdige training.
Capoeira is de ideale sport om je fysiek en zelfbewustzijn te ontwikkelen op een ongedwongen manier!

Planeta Capoeira Les Jeugd op zijn kop

Trainingen jeugd alle niveaus

Kinderen van 5 tot en 12 jaar zijn welkom bij de jeugdtrainingen.
De kinder lessen worden aangepast aan het niveau/de leeftijd van de kinderen. Jonge kinderen trainen op een speelse manier met uitdagende oefeningen. Oudere kinderen trainen meer op techniek, diversiteit in beweging en het capoeiraspel waarin het spel en techniek samenkomt. Bij alle trainingen is er veel aandacht voor de muziek, acrobatische bewegingen, het spel en de capoeira cultuur. Binnen capoeira kan elk kind zich ontwikkelen naar zijn eigen mogelijkheden. Er is veel aandacht voor het persoonlijk contact en de ontwikkeling van zelfbewustzijn binnen de training.

Wil je zelf ervaren of capoeira jouw sport wordt? Geef je dan op voor een vrijblijvende proefles.

LEUK WEETJE:
bij capoeira kun je vrijwel kostenloos trainen met je U-pas. Ook vergoed het jeugdsportfonds in individueel te beoordelen gevallen lesgelden.

 

Planeta Capoeira Bevrijdingsfestival Wageningen Doda in actie

Jongeren & volwassen trainingen alle niveaus

Jongeren vanaf 12 jaar & volwassenen zijn welkom bij deze trainingen.
In de training voor jongeren en volwassenen wordt er intensief getraind op de verschillende technieken van aanval en verdediging. Om de technieken goed te leren toepassen en capoeira als geheel te begrijpen en te ervaren wordt er veel aandacht besteed aan de Roda (capoeira kring) waar het spel plaatsvind, de muziek en de filosofie. Capoeira is is een weg van oneindig leren, nieuwe ervaringen opdoen en blijven verrassen!

Nieuwsgierig geworden? Kom langs voor een vrijblijvende proefles en ervaar het zelf!

 

Extra activiteiten

Naast de trainingen vinden er een aantal keer per lesjaar extra activiteiten met een deels onverplicht karakter plaats welke als doel hebben om de kennis van capoeira uit te breiden en het contact tussen de leerlingen van de (verschillende) trainingen en verschillende groepen te versterken.
Een voorbeeld van deze activiteiten zijn:

 

Wat maakt capoeira trainen zo leuk?

Capoeira is met name een SOCIAAL gebeuren waarbij gevecht, spel, muziek en cultuur bij elkaar komen. Een belangrijk aspect van capoeira is samenwerken op een non-verbale manier middels een fysieke dialoog van bewegen en muziek. Wederzijds respect is daarbij van groot belang. Door de diversiteit bij capoeira krijgt elke persoon de kans zijn eigen talenten te ontdekken en grenzen te verleggen. Capoeira zorgt voor een actieve sfeer en positieve energie waardoor improvisatie en creativiteit vrij spel krijgen.
Capoeira draagt bij tot een betere lichaamsbeheersing en zelfbewustzijn en vergroot het zelfvertrouwen in het eigen kunnen en het zichzelf laten zien in een groep. De weerbaarheid wordt enorm vergroot!
Onze ervaring is dat jong & ouder, jongens,meiden, mannen en vrouwen met enthousiasme reageren op capoeira en met veel plezier meedoen aan de trainingen.